Makarna Şişmanlatmaz
  Makarna & Besinlenme Piramidi
  Sağlıklı Beslenme
  Makarnanın Öyküsü
  Buğdayın Öyküsü
Buğday, Buğdaygiller (Gramineae) ailesinden Triticum cinsine verilen addır. Kökleri saçaklı, 15-40 cm arasında uzun saplı bir bitkidir. Buğday en çok yetiştirilen tahıl olarak yerini almaktadır. Bunun önemli nedenleri arasında, çeşitli iklim şartlarına gösterdiği uyum, besleyici doyurucu niteliği, hammadde olarak kullanılan alanın genişliğini sayabiliriz. Dünyada tarımı yapılan ilk bitkilerden olan buğday, M.Ö. 7000-8000 yıllarında Batı Asya’da (Anadolu coğrafyası) yetiştirilmeye başlandı. Zamanla Asya’nın orta bölgelerine, Güney Avrupa’ya ve Kuzey Afrika’ya yayıldı. Keşiflerden sonra da Avustralya ve Amerika kıtalarına da yayıldı.



    Kalite Politikası
  Ürün Çeşitleri | Makarna Mutfağı | Makarna & Sağlık | Markalar | Kurumsal | Nuh’un Gemisi | Basın & Multimedya | İletişim | Export | Makarnanın Püf Noktaları | Bayi Formu | Site Haritası
Nuh'un Gemisi
[ Hızlı Erişim ]  Son Güncelleme: 04 Nisan 2013
Bu site içinde yeralan bütün görsel ve metinsel dokümanlar
Nuh’un Ankara Makarnası’na aittir. Her hakkı saklıdır 2009 - 2014 ©
Bilgi Toplumu Hizmetleri | Gizlilik | Kullanım Şartları | Site Haritası | Nuh Group
Facebook Facebook Twitter Instagram
İş’e yarayan web siteleri
Kalite Politikası Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği