1950'den Günümüze Nuh'un Ankara

Nuh'un Ankara Makarnası sektöründe Türkiye'nin en köklü markalarından birisidir. 1950 yılında başlayan lezzet yoluculuğuna bugün kapasite bakımından en büyük makarna üreticisi olarak sürdürüyor.

Kuruluş ve Tarihçe

Üretim Tesisi 2018-06-01 13:04:27


Nuh’un Ankara Makarnası Türkiye’nin en büyük, Dünyanın ise 3. büyük kapasiteli makarna tesislerinde Ankara’da üretilmektedir. Modern tesislerinde gıda güvenliği proseslerine uygun olarak üretilen Nuh’un Ankara Makarnası, anlık üretim kontrolleri ile sürekli izlenmektedir. Ayrıca her saat üretimden alınan numuneler modern gıda laboratuvarlarında kalite standardı kontrollerinden geçirilmektedir. Bu yoğun izleme süreci sayesinde her pakette aynı kalite ve aynı lezzette, berrak sarı renkli Nuh’un Ankara Makarnası elde edilmektedir.

Güneydoğu ve İç Anadolunun yüksek kalite durum buğdayından üretilen makarnalar, yüksek teknoloji değirmenlerde işlenip makarnalık irmik elde edildikten sonra su ile harmanlanarak basınç altında üretim çeşitlerine göre şekillendirilir. 80 dereceyi aşkın ısıda fırınlanan ürünler üretimin bütün aşamalarında olduğu gibi el değmeden ambalajlanır. 

İyi bir makarna iyi buğday, doğru işleme prosesi, modern üretim teknolojisi ve yetkinlik ile üretilir. 1950 yılından beri makarna üreten Nuh’un Ankara Makarnası sürekli yenilenen teknolojisi, bu teknolojiyi uygulayan uzman ekibi, Anadolunun bereketli topraklarında yetişen durum buğdayının üstün kalitesini biraraya getirerek farklı kıtalarda 35’i aşkın ülkenin sofrasında yer almaktadır.