Nuh'un Ankara

Lezzetleriyle Buluşmaya Hazır Mısınız

Klasik,vitaminli,sebzeli ve kepekli makarnalar muhteşem soslarla buluşsun.Bulgur ve irmik damaklarda şenlik tadlara bürünsün. İşte Tarifler

Sebzeli Makarna


Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz



Gerekli Malzemeler

  • 250 g Nuh'un Ankara Sebzeli Burgu
  • 250 g brokoli
  • 250 g karnabahar
  • 250 g brüksel lahanası
  • 10-12 arpacık soğanı
  • 2 orta boy havuç
  • 1 büyük boy patates
  • 2 defne yaprağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Peynir Sosu İçin

  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı Labne Peyniri
  • 100 gr Parmesan Peyniri
  • 2-3 dal taze fesleğen

Pişirme Önerisi

Brokoli temizlenerek dallara ayrılır. Havuç ve patates soyularak, iri parçalar halinde doğranır. Arpacık soğanları ve sarımsaklar soyulur. Temizlenen Brüksel lahanaları, diğer sebzeler ve defneyaprakları geniş bir kâseye alınır. Üzerine sirke, limon suyu, zeytinyağı ve arzu edilen miktarda tuz ilave edilerek karıştırılır. Fırın torbasının içi unlanır ve sebzeler torbanın içine boşaltılarak torbanın ağzı kapatılır. Torbanın üzerinde toplu iğneyle delikler açılır ve 180 °C de önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Sebzeler piştikten sonra torba bir tencereye boşaltılır ve defneyaprakları alınır. Paketteki pişme önerisine uygun olarak pişirilen makarna süzülür ve arzu edilen miktarda zeytinyağıyla karıştırılır. Sebzelerle birlikte servis yapılır. Üzerine hazırlanan peynir sosu gezdirilir.

Peynir Sosunun Hazırlanışı

Sos tavasında, süt ve Labne peyniri orta ateşte çırpma teliyle karıştırılarak 2-3 dakika pişirilir. Üzerine Parmesan peyniri eklenir. Peynir eriyip sosun kıvamı artınca karabiber ve ince kıyılmış fesleğen eklenir. 1-2 dakika daha pişirilerek ateşten alınır.

Afiyet Olsun

 

>