Nuh'un Ankara

Lezzetleriyle Buluşmaya Hazır Mısınız

Klasik,vitaminli,sebzeli ve kepekli makarnalar muhteşem soslarla buluşsun.Bulgur ve irmik damaklarda şenlik tadlara bürünsün. İşte Tarifler

Balıklı Midye Makarna


Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz



Gerekli Malzemeler  

  •   500 g Nuh’un Ankara Klasik Midye
  •     1 adet lüfer
  •     1 demet taze rezene
  •     1 adet sarı dolmalık biber
  •     1 adet kırmızı dolmalık biber
  •     1 adet yeşil dolmalık biber
  •     3 – 4 dal yeşil soğan
  •     2 yemek kaşığı zeytinyağı
  •     3 -4 diş sarımsak
  •     Tuz

Pişirme Önerisi

Sarımsakların kabukları soyulup ince ince dilimlenir. İçi temizlenmiş lüferin içine sarımsaklar yerleştirilir ve arzu edildiği kadar tuz eklenip alüminyum folyoya sarılır. Balık 220 C deki fırında 10 – 15 dakika pişirildikten sonra kılçıkları ayrılarak eti iri parçalara bölünür. Diğer tarafta taze soğan ve rezene doğranır. Dolmalık biberlerin çekirdekleri çıkarılarak kare şeklinde doğranır. Bir tencerede zeytinyağı kızdırılır ve biberler yağda birkaç dakika sotelenir. Üzerine rezene, soğan ve tuz eklenerek birkaç dakika daha sotelenir ve ateşten alınır. Paketteki pişme süresine uygun olarak haşlanıp süzülen 1 paket Nuh’un Ankara Midye makarna ve balıklar sotelenmiş sebzelerle karıştırılarak servis yapılır. İsteğe göre lüfer yerine somon ya da başka bir balık da kullanılabilir.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.
>