Nuh'un Ankara

Lezzetleriyle Buluşmaya Hazır Mısınız

Klasik,vitaminli,sebzeli ve kepekli makarnalar muhteşem soslarla buluşsun.Bulgur ve irmik damaklarda şenlik tadlara bürünsün. İşte Tarifler

Bolonez Soslu Burgu Makarna


Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz



Gerekli Malzemeler

  • 500 g Nuh’un Ankara Burgu Makarna
  • 1 orta boy soyulmuş ve doğranmış domates
  • 1 orta ince kıyılmış boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 ml süt
  • 500 ml su
  • ½ ince kıyılmış havuç
  • 1  yemek kaşığı sirke
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 g yağsız dana eti kıyması

Pişirme Önerisi

Yağ tavada kızdırılır. Soğan, sarımsak ve havuç içine atılıp yumuşayana kadar 5-7 dakika sık sık karıştırılarak kavrulur. Kıyma eklenerek 5 dakika daha kavrulur ve süt ilave edilir. Ağır ateşte karıştırılarak 5 dakika daha pişirildikten sonra sirke, domates, salça, tuz, biber ve su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Kıvamlı bir sos elde edilene kadar ağır ateşte pişirilir. Paketteki pişme önerisine uygun olarak haşlanıp süzülen Nuh’un Ankara Burgu Makarna sosla karıştırılır. Arzuya göre üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpilerek sıcak servis yapılır.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.
>