Nuh'un Ankara

Lezzetleriyle Buluşmaya Hazır Mısınız

Klasik,vitaminli,sebzeli ve kepekli makarnalar muhteşem soslarla buluşsun.Bulgur ve irmik damaklarda şenlik tadlara bürünsün. İşte Tarifler

Deniz Mahsullu Kalem Makarna


Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz



Gerekli Malzemeler

  • 500 g Nuh’un Ankara Kalem makarna
  • 250 g dondurulmuş karides
  • 250 g dondurulmuş kalamar
  • 250 g dondurulmuş iç midye
  • 2 orta boy soğan
  • 4 olgun domates
  • Tuz
  • Karabiber

Kalamarın Terbiyesi İçin;

  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • ½ su bardağı su

Pişirme Önerisi

Tüm dondurulmuş ürünler kullanmadan 30 dakika önce dondurucudan çıkarılır. Bir kâsede şeker, karbonat ve su iyice karıştırılır ve kalamarlar bu karışımla terbiye edilir. Havlu kâğıtla kurulanan kalamarlar kızgın sıvı yağda birkaç dakika kızartılır. Kızaran kalamarlar havlu kâğıda üzerine alınır. Midyeler de kızgın sıvı yağda kızartılarak havlu kağıt üzerine alınır. Soğanlar küp şeklinde doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Karidesler eklenerek birkaç dakika daha kavrulmaya devam edilir. Karidesler kavrulunca üzerine kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domatesler, arzu edilen miktarda tuz ve karabiber ilave edilir. Domatesler piştiğinde kalamar ve midyeler de eklenerek birkaç dakika daha pişirilerek ateşten alınır. Paketteki pişirme önerisine uygun olarak haşlanıp süzülen Nuh’un Ankara Kalem makarnaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır ve hazırlanan sosla birlikte servis yapılır.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.
>