Nuh'un Ankara

Lezzetleriyle Buluşmaya Hazır Mısınız

Klasik,vitaminli,sebzeli ve kepekli makarnalar muhteşem soslarla buluşsun.Bulgur ve irmik damaklarda şenlik tadlara bürünsün. İşte Tarifler

İncikli Arpa Şehriye Pilavı


Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz



Gerekli Malzemeler

  •     2 su bardağı Nuh’un Ankara Vitaminli Arpa Şehriye
  •     1 kg kuzu incik
  •     1 su bardağı kavrulmamış badem içi
  •     1 yemek kaşığı tereyağı
  •     2 yemek kaşığı sıvı yağ
  •     Defneyaprağı
  •     Kekik
  •     Tuz

Pişirme Önerisi

İncik etleri, bir tencereye yerleştirilir. Defneyaprağı ve kekik eklenir ve üzerine 6 su bardağı su konulur. Kısık ateşte 35 – 40 dakika kadar pişirilir. Ateşten almadan 15 dakika önce arzu edildiği kadar tuz ilave edilir. Et piştikten sonra, bir süzgeç yardımıyla suyu süzülerek 3,5 bardak et suyu bir kenara ayrılır. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ bir tencerede kızdırılır. Arpa şehriye kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kavrulduktan sonra ayrılan sıcak et suyu ilave edilerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bademlerin kabukları, sıcak suda birkaç dakika bekletilerek soyulur. Kabukları soyulan bademler, kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavrularak pilava ilave edilir. Pilav incik etiyle birlikte sıcak olarak servis edilir. Bademlerin pilavın içinde daha yumuşak olması istenirse arpa şehriyeyle birlikte kavrulabilir.


Afiyet Olsun. 

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.
>