Nuh'un Ankara

Lezzetleriyle Buluşmaya Hazır Mısınız

Klasik,vitaminli,sebzeli ve kepekli makarnalar muhteşem soslarla buluşsun.Bulgur ve irmik damaklarda şenlik tadlara bürünsün. İşte Tarifler

Patlıcanlı Fırın Makarna


Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz



Gerekli Malzemeler

  • 500 g Nuh’un Ankara Fırın Makarna
  • 4 orta boy patlıcan
  • 250 gram yağsız dana kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 olgun domates
  • 250 gram hellim peyniri
  • 250 g Mozeralla peyniri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Pişirme Önerisi

Patlıcanlar yıkanıp soyularak şeritler halinde dilimlenir. Üzerine tuz serpilerek yarım saat suyunu bırakması beklenir. Patlıcanlar suyunu bırakınca yıkanıp kurulanarak sıvı yağda kızartılır. Başka bir tavada, ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsaklar 3- 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine tuz, karabiber ve kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domatesler ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir. Peynirler rendelenerek yarısı bir kaba alınır. Fırın tepsisine, pişirme önerisine göre haşlanıp süzülen fırın makarnadan bir miktar alınarak tepsinin tabanı kaplanır ve üzerine rendelenmiş peynirin kalanından bir miktar serpilir. Bu katın üstüne bir sıra patlıcan dizilir ve üzerine kıymalı harç yayılır. Eldeki malzemeler bitene kadar bir kat makarna, bir kat peynir, bir kat patlıcan ve bir kat kıymalı harç olacak şekilde tepsiye yerleştirilir. En üst kat makarnayla kapatılıp ayrılan peynir üzerine serpilir. Bir kapta süt ve yumurta çırpılarak hazırlanan makarnanın üzerine eklenir. Önceden 200 C de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. Nihil anim keffiyeh helvetica, craft beer labore wes anderson cred nesciunt sapiente ea proident.
>