Nuh'un Ankara Makarna & Sağlık

Sağlıklı Beslenen Ailelerin Tercihi

Makarna sadece buğday irmiği ve sudan üretilen doğal bir karbonhidrat deposudur. Bir temel besin maddesi olarak makarna, ekmeğin sadece yarısı kadar kalori içerir,şişmanlatmaz.

Buğdayın Öyküsü


Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz



Buğday, Buğdaygiller (Gramineae) ailesinden Triticum cinsine verilen addır. Kökleri saçaklı, 15-40 cm arasında uzun saplı bir bitkidir. Buğday en çok yetiştirilen tahıl olarak yerini almaktadır. Bunun önemli nedenleri arasında, çeşitli iklim şartlarına gösterdiği uyum, besleyici doyurucu niteliği, hammadde olarak kullanılan alanın genişliğini sayabiliriz. Dünyada tarımı yapılan ilk bitkilerden olan buğday, M.Ö. 7000-8000 yıllarında Batı Asya’da (Anadolu coğrafyası) yetiştirilmeye başlandı. Zamanla Asya’nın orta bölgelerine, Güney Avrupa’ya ve Kuzey Afrika’ya yayıldı. Keşiflerden sonra da Avustralya ve Amerika kıtalarına da yayıldı