1950'den Günümüze Nuh'un Ankara

Kuruluş ve Tarihçe

Nuh'un Ankara Makarnası sektöründe Türkiye'nin en köklü markalarından birisidir. 1950 yılında başlayan lezzet yoluculuğuna bugün kapasite bakımından en büyük makarna üreticisi olarak sürdürüyor.

Sağlık & Gıda Güvenliği 2018-06-29 13:24:36


Gıda üretimi insan beslenmesi ve sağlığını doğrudan ilgilendirdiğinden sorumluluk gerektirir. Hataya izin vermez, üretimin her aşamasında kontrol ister. Bu yüzden Nuh’un Ankara Makarnası olarak birinci önceliğimiz güvenle tüketilen, çocukların ve gençlerin vucüt gelişimine faydalı, sağlıklı ürünler üretmektir. 

El değmeden üretilen ürünlerimiz, bakteriyel ortamdan uzak modern teknolojiye sahip tesislerden sofranıza gelir. Patojene izin vermeyen üretim sürecinin yanısıra, makarnanın yüksek ısıda fırınlanması içerisinde bakteri yaşamına izin vermez. Özel ürünler hariç (vitaminli ve sebzeli gibi) içerisinde buğday ve sudan başka hiçbir katkı bulunmayan Nuh’un Ankara Makarnası mamülleri "doğal ürün" nitelemesini sonuna kadar hak etmektedir.

Gıda güvenliği kapsamında periyodik (her saat) üretim bandından alınan numuneler modern laboratuvarlarda evrensel kalite standartlarında kontrol edilmektedir. İhracat yapılan ülkelerin kalite normlarındaki farklılıklar, Nuh’un Ankara Makarnasının yüksek bir kalite standardına sahip olmasına yol açmıştır. Sektör lideri olmanın sorumluluğuyla Nuh’un Ankara Makarnası,  sağlıklı ve güvenli gıda üretiminde örnek işletme olma misyonunu sürdürmektedir.