

Ispanaklı Fırın Makarna
Yorumunuzu Bize İletebilirsiniz
Gerekli Malzemeler
- 500 g Nuh’un Ankara Fırın Makarna
- 750 g temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
- 5 yumurta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 orba kaşığı un
- 1 ½ su bardağı süt
- 500 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pişirme Önerisi
Un tereyağında kavrulur, içine süt ve yumurta akı eklenir. Muhallebi kıvamına gelince tuz, karabiber ve kaşar rendesinin yarısı eklenir. Ispanak sosla karıştırılır. Nuh’un Ankara Fırın makarna kırmadan pişirme önerisine uygun olarak haşlanıp, süzüldükten sonra malzemelerin bulunduğu kaba boşaltılır. Karışım fırın kabına alınır, üzerine yumurtanın kalan sarıları sürülür, kalan kaşar rendesi serpiştirilir ve fırına verilir. 200 C de 20-25 dakika fırında tutulduktan sonra üstü kızarınca fırından çıkartılır. Dilimlenerek servis yapılır.