Malzemeler
- 500 gr köy biberi
- 2 adet pembe domates
- 2 diş sarımsak
- ½ paket Nuh’un Ankara Makarnası Burgu Makarna
- 100 gr tulum peyniri
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 dal taze kekik
- 1 ç.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
Hazırlanışı
- Tarifimize 500 gr köy biberinin saplarını ayıklayarak başlıyoruz.
- Biberlerimizin çekirdekli kısımlarını ayıklıyoruz. Bu işlemi tüm biberler bitene kadar tekrarlıyoruz.
- Biberlerimiz temizlendi. Halka halka doğrayarak bir kaba alıyoruz.
- 2 diş sarımsağımızı bir bıçak yardımıyla ezip incecik kıyıyoruz.
- 2 adet pembe domatesimizi soyuyoruz.
- Soyduğumuz domatesleri küpler halinde doğruyoruz.
- Tavamızın altını yakıyoruz. 1 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Tavamız ısındı. Doğradığımız biberleri tavamıza ekliyoruz.
- Biberlerimizi ara ara karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteliyoruz.
- Biberlerimiz sotelendi. Sarımsaklarımızı tavamıza ekliyoruz.
- Domateslerimizi ve 1 sal taze kekiğimizi ilave ediyoruz.
- Lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı biber ilave ediyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
- Pişen domateslerimize birkaç kaşık makarna suyu ilave ediyoruz.
- Makarnamız yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
- Makarnamızı tavamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Servis ederken kullanacağımız 100 gr tulum peynirini elimizle parçalıyoruz.
- Köy biberli makarnamızı tulum peynir ile servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
İlgili Videolar