Malzemeler
- 2 Adet Pancar
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- Yarım Paket Nuh’un Ankara Makarnası
- 750 gr Yoğurt
- 1 Tutam Maydanoz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Tarifimize 2 adet pancarımızı haşlayarak başlıyoruz.
- Haşlama suyuna 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
- Pancarlarımız 2 saat haşlandı.
- Yarım paket makarnamızı haşlıyoruz.
- Haşlanan pancarlarımızı soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Pancarlarımızı bir kaseye alıyoruz.
- 1 su bardağı nohutumuzu ayıklayarak kasemize ekliyoruz.
- 750 gr yoğurdumuzu kasemize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Makarnamızı yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
- Kasemize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Makarnamızın haşlama suyu ile çorbamızı sulandırıyoruz.
- Yarım çay kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.
- Çorbamız servis etmek için hazır.
- Servis ederken kullanacağımız yarım bağ maydanozumuzu incecik kıyıyoruz.
- Ferah ve hafif yoğurtlu soğuk yaz çorbamızı maydanoz ve çörekotu ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
İlgili Videolar