Nuh’un Ankara Makarnası Mutfak Akademisi’nde bugün sizler için çok lezzetli ve renkli bir tarif, Köz Biber Soslu Makarna hazırlıyoruz.
Malzemeler
½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Bukle Makarna
4 Adet Kırmızı Biber
1 Adet Kabak
1 ç.k. Zeytinyağı
1 Adet Sarımsak
2 Dal Taze Kekik
½ ç.k. Tuz
Taze Fesleğen
Hazırlanışı
Tarifimize 4 kırmızı biberimizi fırınlayarak başlıyoruz. Kırmızı biberlerimizi 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika közlüyoruz.
Közlenen kırmızı biberlerimizin kabuklarını soyuyoruz.
Biberimizin çekirdeklerini ayıklıyoruz ve bu işlemi tüm biberlerimiz için uyguluyoruz.
Yarım paket makarnamızı kaynayan suya ekliyoruz ve haşlıyoruz.
1 adet kabağımızın sap kısmını ayırıyoruz ve 4’e bölüyoruz.
Kabağımızın çekirdekli kısmını ayırıyoruz ve kabağımızı verev doğruyoruz.
Tavamızın altını yakıyoruz ve 1 ç.k. zeytinyağı ekliyoruz.
Tavamız ısınırken 1 adet sarımsağımızı bıçak yardımı ile ezip incecik kıyıyoruz.
Sarımsağımızı ve kabakları tavaya ekliyoruz.
2 dal taze kekiğimizin yapraklarını ilave edip soteliyoruz.
Kabaklarımız sotelenirken blenderımıza ayıkladığımız biberleri, 2 çorba kaşığı makarna suyu, yarım ç.k. tuz ekliyoruz ve püre haline gelene kadar çekiyoruz.
Sosumuz yoğun bir kıvam alırsa, kontrol ettikten sonra 1-2 yemek kaşığı makarna suyu daha ekleyebiliriz.
Kabaklarımızı karıştırarak soteleme işlemine devam ediyoruz.
Kabaklarımız yaklaşık 8 dakikada sotelendi.
Servis ederken kullanmak üzere 1 kaseye alıyoruz.
Makarnamız yaklaşık 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
Makarnamızı tavaya alıyoruz ve sosumuzu ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
Köz Biber Soslu Makarnamızı sotelenmiş kabak ve fesleğen ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.