Günümüzden on bin yıl önce yetiştirilmeye başlanan; bugün, Dünya’da buğday ve pirinçten sonra en çok üretilen hububatı kullandığımız bir tarifle karşınızdayız. Bugün sizler için, Mısırlı Makarna hazırlıyoruz.
Malzemeler
2 Adet Haşlanmış Mısır
1 Kase Zeytin
5 Adet Sivri Biber
2 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Domates
3 Diş Sarımsak
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
3,5 Çay Kaşığı Tuz
½ Çay Kaşığı Karabiber
½ Paket Nuh’un Ankara Makarnası Burgu Makarna
Hazırlanışı
Tarifimize 2 adet kırmızı biberimizin sap kısımlarını ayırarak başlıyoruz.
Kırmızı biberlerimizi dörde bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz. Kırmızı biberlerimizi küçük küçük doğruyoruz.
5 adet sivri biberimizi halka halka doğruyoruz.
Vok tavamızın altını yakıyoruz, yarım çay bardağı zeytinyağı ilave ediyoruz.
Kırmızı ve yeşil biberlerimizi tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
1 kase zeytinin çekirdeklerini ayıklıyoruz. Ayıkladığımız zeytinleri tavamıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
Yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
Makarna haşlama tenceremizin altını yakıyoruz. 3 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
3 diş sarımsağımızı tavamıza rendeliyoruz.
Suyumuz kaynadı. Yarım paket burgu makarnamızı tenceremize alıyoruz ve haşlanmaya bırakıyoruz.
Önceden haşladığımız 2 adet mısırı ikiye bölüyoruz ve bıçak yardımı ile tanelerini ayırıyoruz.
Mısırları tavamıza ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
2 adet domatesimizin sap kısmını ayırıyoruz ve soyuyoruz.