4 usta ve 4 çırağın, seçtiği malzemelerle standart tarifleri yeniden yorumladığı Bi’ Tarif 4 Lezzet’te üçüncü haftanın ekstra malzemeleri, takımların hayal gücünü zorluyor. Yeşillikten kuruyemişe kadar 10 farklı yaratıcı malzeme, bol bol yaratıcılık, ortak çalışma ve tabii ki Nuh’un Ankara Makarnası bu mutfakta!
Kuru soğan, fıstık, ada çayı… Bunlar bu haftanın yaratıcı malzemelerinden yalnızca bazıları. Yapılışını keyifle izleyeceğiniz, kimisini sizin de yapmak isteyeceğiniz lezzetlerle Bi’ Tarif 4 Lezzet üçüncü bölümüyle sizlerle!
Şefimiz Elif Denizci’nin yaptığı standart Mac & Cheese tarifiyle akşam yemeklerinizde yeni bir makarna lezzeti deneyebilirsiniz. Dirsek makarna ile yapılması gereken bu tarifi, farklı Nuh’un Ankara Makarnası lezzetleriyle de deneyebilir, dilerseniz kendi yaratıcı malzemenizi keşfedebilirsiniz.
Malzemeler
- 75 gr Un
- 75 gr
- Tereyağı
- 150 gr Cheddar Peyniri
- 500 ml Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Tabasco
- 1 Çay Kaşığı Toz Hardal
- 1 Tatlı Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
- 1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
- Nuh’un Ankara Makarnası Dirsek
Hazırlanışı
Mac & Cheese yapmak için tereyağını unla kavurup sütle bağlayarak makarna sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm baharatları ekleyerek sosumuzun tadının iyice oturmasını sağlıyoruz. Bir tarafta da Dirsek çeşit Nuh’un Ankara Makarna’sını hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Süzüyoruz, sosumuzun bulunduğu tencereye aktararak cheddar peynirimizi ekliyoruz. Kıvamın çok yoğun olduğunu hissederseniz bu aşamada biraz süt ekleyebilirsiniz. İyice karıştırıp peyniri erittikten sonra makarnamızı fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine galeta unu ve toz kırmızı biber de septikten sonra 200 derece fırında üstü kızarana kadar (ortalama 5-10 dakika) pişiriyoruz. Afiyet olsun!
Bi’ Tarif 4 Lezzet adlı serimizde yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.