Finale giderek yaklaştığımız bu bölümde, yarışmacılarımız yaratıcı malzemeleri akıllıca kullanarak en lezzetli Mantı Makarna’yı pişirmek için mücadele edecekler.
Malzemeler
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Adet Soğan
- Yarım Bağ Maydanoz
- 3 Adet Domates
- 1 Kase Süzme Yoğurt
- 200 Gr. Dana Kıyma
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Tuz, karabiber, zeytinyağı ve elbette Nuh’un Ankara Makarnası Mantı.
Hazırlanışı
- Öncelikle, Mantı Makarna için iç hazırlıyoruz. Rendelediğimiz soğanı, kıymayı ve ince kıydığımız maydanozu bir araya getiriyor, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
- Mantı Makarnamıza hazırladığımız içi dolduruyor ve ardından, tuzlu kaynar suda makarnaları haşlıyoruz.
- Diğer taraftan da zeytinyağında sarımsakları soteliyor ve küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra domates sosumuz hazır.
- Makarnalarımız haşladıktan sonra süzerek, tereyağını erittiğimiz kaba alıyor, iyice karıştırıyoruz.
- Son olarak, yoğurdumuzu da tuz ile lezzetlendirip servis tabağına alıyoruz. İşte bu kadar! Afiyetler!
Bi’ Tarif 4 Lezzet adlı serimizde yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.