Mantı Makarna

Finale giderek yaklaştığımız bu bölümde, yarışmacılarımız yaratıcı malzemeleri akıllıca kullanarak en lezzetli Mantı Makarna’yı pişirmek için mücadele edecekler.

 

Malzemeler

  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Soğan
  • Yarım Bağ Maydanoz
  • 3 Adet Domates
  • 1 Kase Süzme Yoğurt
  • 200 Gr. Dana Kıyma
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Tuz, karabiber, zeytinyağı ve elbette Nuh’un Ankara Makarnası Mantı.

Hazırlanışı

  1. Öncelikle, Mantı Makarna için iç hazırlıyoruz. Rendelediğimiz soğanı, kıymayı ve ince kıydığımız maydanozu bir araya getiriyor, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
  2. Mantı Makarnamıza hazırladığımız içi dolduruyor ve ardından, tuzlu kaynar suda makarnaları haşlıyoruz.
  3. Diğer taraftan da zeytinyağında sarımsakları soteliyor ve küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra domates sosumuz hazır.
  4. Makarnalarımız haşladıktan sonra süzerek, tereyağını erittiğimiz kaba alıyor, iyice karıştırıyoruz.
  5. Son olarak, yoğurdumuzu da tuz ile lezzetlendirip servis tabağına alıyoruz. İşte bu kadar! Afiyetler!

Bi’ Tarif 4 Lezzet adlı serimizde yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.

İlgili Videolar