Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 adet limon
- 1 tutam maydanoz
- 2 iş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- ½ çay bardağı zeytinyağı (Sos)
- 1 tutam tuz (Sos)
- 1 tutam karabiber (Sos)
- 1 tutam tuz (Sarımsak)
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 100 gram Edirne beyaz peyniri
- 1/2 paket glutensiz penne
Hazırlanışı
- Tarifimize ½ paket glutensiz Penne makarnamızı haşlayarak başlıyoruz.
- Tenceremizin altını yakıyoruz. Makarna haşlama suyumuza 1 çay kaşığı tuz ilave etmeyi unutmuyoruz.
- 2 adet patlıcanımızı bir bıçak yardımıyla deliyoruz.
- Patlıcanlarımızı ocağımıza alıyoruz ve közlüyoruz.
- 2 adet kırmızı biber, 2 adet yeşil biberimizi de farklı ocaklara alarak közlüyoruz.
- 1 adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz.
- Domatesimizi dörde bölüyoruz ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
- Domatesimizi küp küp doğruyoruz.
- Doğradığımız domatesleri tabağa alıyoruz.
- 1 tutam maydanozumuzu incecik kıyıyoruz.
- Kıydığımız maydanozları bir kaseye alıyoruz.
- 2 diş sarımsağımızı incecik doğruyoruz.
- Üzerine 1 tutam tuz ekliyoruz ve bir bıçak yardımıyla eziyoruz. Sarımsaklarımızı kasemize ekliyoruz. 2 yemek kaşığı elma sirkemizi kasemize ekliyoruz ve karıştırıyoruz. ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ile tatlandırıyoruz.
- Malzemelerimizi karıştırıyoruz.100 gram Edirne peynirini küp küp doğruyoruz.
- Peynirlerimizi kekiğe buluyoruz ve tabağa alıyoruz.
- Patlıcanlarımız ve biberlerimiz közlendiler, bir kaseye alıyoruz.
- Kabuklarından daha çabuk soyulması için kasemizi streç filmle kapatıyoruz.
- Makarnalarımız yaklaşık 8-9 dakika haşlandılar. Makarnalarımızı süzüyoruz.
- Makarnalarımızı bir kaseye alıyoruz. Patlıcan ve biberlerimizin kabuklarını soyuyoruz.
- Ayıkladığımız patlıcan ve biberlerimizi tabağa alıyoruz.
- Kırmızı biberlerimizin sap kısımlarını ayırıyoruz ve doğruyoruz. Doğradığımız biberleri makarnanın üzerine ekliyoruz.
- Patlıcan ve biberlerimizi sap kısımlarını ayırıyoruz ve doğruyoruz. Ayıkladığımız patlıcan ve biberlerimizi kasemize ekliyoruz. Doğradığımız domatesleri kaseye ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sosumuzu da kasemize ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Ezine peynirimizin yarısını kasemize ekliyoruz. Kalan yarısında servis ederken kullanmak üzere ayırıyoruz.
- Malzemelerimizi karıştırıyoruz. Servis ederken kullanacağımız limonları dilimliyoruz. Edirne beyaz peynirli mamzanamız servis etmek için hazır. Mamzanamızı Edirne Beyaz Peyniri ve limon ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Çoğrafi işaretli ürünlerle yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.