Malzemeler
- 1 Litre Su
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Diş Taşköprü Sarımsağı
- 1 Çay Bardağı Erişte Makarna
- 1/2 Tavuk Göğüsü
- 1 Tutam Tuz (Sarımsaklara)
Süslemek için;
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay Kaşığı Pul Biber
- 1 Çay Kaşığı Nane
Hazırlanışı
- Tarifimize 1 litre suyumuzu tencereye alarak başlıyoruz.
- İçine 1/2 tavuk göğsü, 1 diş Taşköprü sarımsağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ilave ediyoruz.
- Tavuklarımızı pişmeye bırakıyoruz.
- Tavuklarımız yaklaşık 20 dakika haşlandılar, tavuklarımızı elimizle ufalıyoruz.
- 1 çay bardağı eriştemizi tavuk suyumuzun içerisine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tavuk suyumuzun içerisinden sarımsağımızı çıkartıyoruz. Bir kasenin içerisine 1 su bardağı yorduğumuzu, ufaladığımız tavuk etlerini ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- 1 diş Taşköprü sarımsağımızı bir bıçak yardımıyla eziyoruz, kabuklarını ayıklıyoruz ve ince ince doğruyoruz. Sarımsaklarımızın üzerine bir tutam tuz ekliyoruz ve bir bıçak yardımıyla eziyoruz.
- Sarımsaklarımızı kasemize ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Meyanemize 2 kepçe tavuk suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Bu işlemi çorbanın kesilmemesi için yapıyoruz.
- Meyanemizi tavuk suyumuza ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Oğmaç çorbamızı pişmeye bırakıyoruz.
- Sos tavamızın altını yakıyoruz. 1 çorba kaşığı tereyağını tavamıza ekliyoruz. Tereyağımız eridi. 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı pul biber ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Sosumuzu oğmaç çorbamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Taşköprü sarımsaklı oğmaç çorbamız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Çoğrafi işaretli ürünlerle yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.