Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış Ordu Akkuş Şeker Fasulyesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tuz (fasulye)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket Nuh’un Ankara Kuskus
Hazırlanışı
- Tarifimize 1 adet soğanımızı ince ince doğrayarak başlıyoruz.
- Tavamızın altını açıyoruz. Tavamıza 3 yemek kaşığı sıvıyağımızı ekliyoruz. Doğradığımız soğanlarımızı tavamıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 1 yemek kaşığı domates salçamızı ve 1 tatlı kaşığı biber salçamızı tavamıza ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
- Önceden düdüklü tencerede 40 dakika haşladığımız 1 su bardağı şeker fasulyemizi tavamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Makarna haşlama suyumuza 4 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz.
- 1/2 vitaminli kuskus makarnamızı suyumuza ilave ediyoruz.
- Fasulyelerimiz yaklaşık 2-3 dakika kadar kavruldu. 1 çay bardağı su ilave ediyoruz.
- Üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Şeker fasulyemiz hazır. Kuskusumuz 10-12 dakika kadar pişti. Kuskus makarnamızı süzüyoruz.
- Kuskusumuzu ve fasulyemizi derin bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
- Kuskuslu şeker fasulyesi kavurması servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Çoğrafi işaretli ürünlerle yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.