Barış Manço'dan Bi' Hatıra - Bamya Çorbası
 

Malzemeler & Yemek Tarifi

  • 100 gr kuru çiçek bamya
  • 8 adet kiraz domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • Yarım limon
  • 1 litre su
  • Nuh’un Ankara Makarnası Vitaminli Yıldız Şehriye

Bamya çorbası için ilk önce etlerimizi zeytinyağında soteleyerek başladık. Etler sotelenirken, soğan, biber ve domatesleri doğradık. Soğanı ve biberi ete ilave ettik. Birkaç dakika sonra domatesi, salçayı ve bir litre suyumuzu ekleyerek, etlerin pişmesini devam ettirdik. Diğer tarafta Püf Noktası Köşesi’nde bamyalarımızı limonu suda haşladık, süzdük, iplerinden ayıkladık ve pişmeye hazır hâle getirdik. Son olarak bamyaları ve yıldız şehriyeleri ilave ettiğimiz yemeğin tuzunu, karabiberini ayarladık ve pişirme işlemini tamamladık. Afiyet olsun!

Bi' Hatıra

Barış Manço Fransa’da ilk plağını çıkardığında bu plak Türkiye’ye de geliyor. İstanbul Radyosu’nda çalarken, “Fransa’da müzik yapan genç yetenek Bari Manso diye anons ediliyor. Bunu dinleyen annesi hemen evden çıkıp, taksiye atlayıp İstanbul Radyosu’na gidip, yetkililere “O çocuk benim oğlumdur ve Türk çocuğudur.” diyor.

Püf Noktası

Kuru çiçek bamyaları pişmeye hazırlamak için ilk önce temiz bir mutfak bezinin içine alıyoruz ve güzelce ovuşturuyoruz. Bu işlem bittikten sonra bamyalarınızın temizlendiğini ve istemediğiniz tüy ve parçacıkların bezde kaldığını göreceksiniz. Daha sonra kaynayan bir suda, bamyalarımızı limon suyuyla birlikte haşlıyoruz. Haşladığımız bamyaları süzdükten sonra, iplerinden ayıklayıp pişmeye hazır hâle getiriyoruz. Taze bamyanın henüz çıkmadığı bu dönemde, canınız bamya isterse, kuru bamyayı bu şekilde hazırladıktan sonra çorbalarınızda ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Bi’ Hatıra adlı serimizde yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.

İgili Videolar