Malzemeler & Yemek Tarifi
- 200 gr pırasa
- 300 gr bal kabağı
- 200 gr krema
- Tarator yapımı için: 250 gr süzme yoğurt
- 5 adet salatalık
- 3 adet dereotu
- 1 diş sarımsak
- Veronelli Yassı Spaghetti
İşe pırasalarımızı doğrayarak başlıyoruz. Bal kabaklarımızı da doğrayıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirdikten sonra 180 derece fırında yaklaşık yirmi dakika pişiriyoruz. Makarnamızı haşlıyor ve pırasamızı tavada soteliyoruz. Pişen makarnalarımızı tavaya alıp kremamızı da ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Yemeğimiz hazır.
Bi' Hatıra
Haltere 10 yaşında başlayan Naim Süleymanoğlu, 5 yıl sonra iki altın madalya kazanıyor. Bunların birisi oldukça önemli, çünkü o madalyayı kazandığı kategoride daha önce ağırlığının üç katını kaldırabilen bir sporcu var ve bunu başaran ikinci halterci olarak dünya tarihine geçiyor. Hemen bir sene sonra, en genç dünya rekortmeni oluyor. 1984, 1985, 1986 senelerinde de dünyada yılın haltercisi seçiliyor.
Püf Noktası
Salatalıklarımızı soyarak başlıyoruz. Soyduğumuz salatalıklarımızı küp küp doğradıktan sonra bir kaseye alıyoruz. Ardından, ayıkladığımız dere otlarını bıçağımız yardımıyla ince ince kıyıyor ve bir kısmını salatalıklarımızın üzerine ilave ediyoruz. Bir diş sarımsağı birkaç parçaya böldükten sonra üzerine tuz ekleyerek havanda iyice dövüp kasemize ekliyoruz. Süzme yoğurdumuzu da tüm malzemelerle birlikte kaseye alıp güzelce karıştırdıktan sonra tuz ve karabiberle lezzetlendiriyoruz. Taratorumuz hazır!
Bi’ Hatıra adlı serimizde yaptığımız diğer tariflerimizi incelemek için tıklayın.