Malzemeler
- Nuh’un Ankara Makarnası Kuskus
- 1 Kg Orta Boy Domates
- 1 Adet Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Lt Kaynamış Su
- 1 Fincan Lor Peyniri
- 1 Çorba Kaşığı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Hazırlanışı
- Tarifimize 6 adet domatesimizi 8 parçaya bölerek başlıyoruz.
- Yağlı kağıtla kapladığımız borcamımıza domatesleri yerleştiriyoruz.
- Domateslerimizin üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ilave ediyoruz.
- Domateslerimizi fırınımıza alıyoruz ve 180 derecede yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz.
- Soğanımızı ve sarımsağımızı küçük parçalar halinde doğruyoruz.
- Tenceremizin altını açarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
- Yağımız ısınınca soğan ve sarımsağı tencereye ekleyip soteliyoruz.
- Kızaran domateslerimizi fırından çıkarıyoruz.
- Sotelenen soğan ve sarımsağımızın üzerine unumuzu ekliyoruz ve unun çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine domateslerimizi ve salçamızı ekliyoruz.
- Tenceremize biraz su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar yaklaşık 1 dakika blendırda çekiyoruz.
- Suyumuzun kalanını da çorbamıza ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Yaklaşık bir çorba kaşığı kuskus ilave ediyoruz ve 1 dakika kadar pişiriyoruz.
- Eğer kıvamı yoğunlaştıysa damak tadınıza göre su ilave edebilirsiniz.
- Çorbamıza tuz ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz.
- Çorbamızı lor peyniri ve fesleğen ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Diğer Ramazan tariflerimizi incelemek için tıklayın.