Malzemeler
- 1 Su Bardağı Nuh’un Ankara Makarnası Arpa Şehriye
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Parça Tavuk Göğsü
- Yarım Demet Maydanoz
- 6-7 Adet Kornişon Turşu
- 2 Adet Kapya Bibder
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Sosu İçin
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yarım Limon Suyu
- 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Hazırlanışı
- Tarifimize Nuh’un Ankara Makarnası Arpa Şehriyelerimizi haşlayarak başlıyoruz.
- Haşlama suyuna arpa şehriye, zeytinyağı ve tuz ekleyerek yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz.
- Başka bir tencerede suya tavuk göğsünü ekliyoruz ve yaklaşık 20-25 dakika haşlanmaya bırakıyoruz.
- Arpa şehriyemiz ve tavuğumuz haşlandı, ikisini de kaplara alıyoruz.
- İki adet kapya biberin çekirdeklerini ayıklıyoruz ve küpler halinde doğruyoruz.
- Maydanozumuzu ince ince doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.
- Turşuları halkalar halinde doğruyoruz ve bir kaba alıyoruz.
- Tavuk göğsünü küçük parçalar olacak şekilde tiftiyoruz.
- Büyük bir kap alıyoruz ve parçaladığımız tavukları ekliyoruz.
- Ardından arpa şehriyeleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Maydanozları ve kapya biberleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Kornişon turşuları da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Sosumuzu yapmak için küçük bir kaba limon suyu, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Salatamıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Tavuklu Şehriye Salatamız hazır. Afiyet olsun!
Diğer Ramazan tariflerimizi incelemek için tıklayın.