Malzemeler
- 1 Paket Nuh’un Ankara Makarnası Fırın Makarna
Beşamel Sos İçin:
- 3 Su Bardağı Süt
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- ½ Çay Kaşığı Muskat
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 8-10 Dilim Sucuk
Üzeri İçin:
- 200 Gram Rende Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
- Beşamel sosumuzu hazırlayarak tarifimize başlıyoruz.
- Tenceremize 3 su bardağı sütümüzü ekliyoruz.
- Üzerine unu, muskat cevizi rendesini ve karabiber ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kıvamı koyulaşana kadar 10 12 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
- Beşamel sosumuzun kıvamı koyulaştı.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Tuzunu da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Yağımız eridi, beşamel sosumuz hazır.
- Kaynayan suyumuza 1 paket Nuh’un Ankara Makarnası Fırın Makarna’yı ekliyoruz.
- Makarnamız yaklaşık 10 dakika pişti.
- Makarnalarımızı süzdükten sonra bir fırın kabına alıyoruz.
- Üzerine beşamel sosumuzu ve dilimlediğimiz sucukları ekleyip karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peynirimizi makarnamızın üzerine yayıyoruz.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sucuklu Fırın Makarnamız servis etmek için hazır. Afiyet olsun!
Diğer Ramazan tariflerimizi incelemek için tıklayın.