Malzemeler
- 1 Su Bardağı Nuh’un Ankara Makarnası Arpa Şehriye
- 1 Kase Haşlanmış Bezelye
- 1 Adet Havuç (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
- 250 gr Kuzu Eti
- 2 Bardak Su veya Et Suyu
- 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Tarifimize 250 gr. kuzu etimizi kavurarak başlıyoruz.
- Etlerin iyice pişmesi için ocağın altını kısıyoruz ve tencerenin altını kapatıyoruz.
- Etlerimiz pişerken sebzelerimizi doğramaya başlıyoruz.
- İlk olarak havuçlarımızı bezelye büyüklüğünde doğruyoruz. Havuçlarımızı etlerimizin üzerine ekliyoruz.
- 1 kase bezelyemizi de tencereye ekliyoruz.
- Etlerimizi sebzelerimizle birlikte 1-2 dakika pişirdikten sonra 1 su bardağı arpa şehriyemizi de tencereye ekliyoruz.
- 1 çay kaşığı tuz ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 2 çorba kaşığı tereyağımızı ilave ediyoruz.
- Arpa şehriyelerimizi güzelce kavuruyoruz.
- Arpa şehriyelerimiz kavruldu.
- 2 su bardağı suyumuzu tencereye ekliyoruz, tenceremizin kapağını kapatıyoruz ve pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
- Pilavımız 15 dakika pişti.
- Besleyici ve lezzetli pilavımız servis etmek için hazır. Şimdiden afiyet olsun!
İlgili Videolar