Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 2,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı fıstık içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı toz fıstık (Süsleme)
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- ½ adet limonun suyu
- ½ su bardağı Nuh’un Ankara Makarnası buğday kepeği
- 1 su bardağı Nuh’un Ankara Makarnası irmik
Hazırlanışı
- Tarifimize 3 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu tencereye alarak başlıyoruz. Şekerimiz eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Şerbetimiz yaklaşık 2-3 dakika kaynadı. Altını kapatıyoruz ve 2-3 damla limon suyu ekliyoruz.
- Şerbetimizi karıştırıyoruz.
- Soğuması için bir kaba alıyoruz.
- Geniş bir kaseye 1 su bardağı irmik ekliyoruz.
- ½ su bardağı buğday kepeği ekliyoruz.
- 2,5 su bardağı un, 1 adet kabartma tozu ekliyoruz ve malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kaba 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 200 gram tereyağı ekliyoruz.
- Elimizle güzelce yoğuruyoruz.
- Katı karışımımıza sıvı karışımımızı ilave ediyoruz. Hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu yaklaşık 5 dakika yoğurduk. Streç filmle kapatıyoruz ve yaklaşık 10 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz buzdolabında dinlenirken kalburabastımızın içini hazırlıyoruz.
- 1 su bardağı Antep fıstığını bir kaba alıyoruz
- Üzerine 1 çay kaşığı tarçın ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu yaklaşık 10 dakika dinlendirdik, buzdolabından çıkartıyoruz.
- Dondurma kaşığı yardımıyla porsiyonladığımız hamurumuzu süzgecin delikli kısmına alıyoruz ve hafifçe bastırıyoruz. 1 tatlı kaşığı fıstıklı karışımımızdan ortasına ekliyoruz ve kenarlarını kapatıyoruz.
- Hazırladığımız kalburabastıyı fırın tepsimize alıyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
- Eğer evde kalburunuz veya büyük delikli bir süzgeciniz yoksa üzerine çatal yardımı ile şekil verebilirsiniz.
- İç harcını eklediğimiz kalburabastının üzerini dikine ve enine çatal yardımıyla bastırıyoruz.
- Hazırladığımız kalburabastıyı fırın tepsimize alıyoruz.
- Kalburabastılarımız hazır. 190 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fıstıklı kalburabastılarımız 25 dakika piştiler, fırından çıkartıyoruz. Pişen kalburabastılarımızı aynı fırın tepsisinde birleştiriyoruz. Önceden hazırladığımız ve soğuttuğumuz şerbetimizi sıcak kalburabastılarımızın üzerine döküyoruz.
- Tatlılarımız şerbetini çekip soğuyana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Fıstıklı kalburabastımızı toz fıstık ile birlikte servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Tüm tatlı tariflerimizi incelemek için tıklayın.