Malzemeler
- 3 Yemek Kaşığı Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
- 3/4 Su Bardağı Tozşeker
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 3 Yemek Kaşığı Pirinç Unu
- 4 Su Bardağı Süt
- 1 Paket 60gr Bitter Çikolata
Çikolata Sosu İçin
- Yarım Su Bardağı Süt Kreması
- 1 Paket 60gr Bitter Çikolata
- 1 Yemek Kaşığı Tozşeker
Hazırlanışı
- 4 su bardağı sütümüzü tenceremize ekleyerek tarifimize başlıyoruz.
- Üzerine ¾ su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı pirinç unu ekliyoruz ve irmikli frigo karışımımız koyulaşana kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişiriyoruz.
- Üzerine bir yumurtamızın tamamını, ikinci yumurtamızın ise sadece beyazını ekliyoruz, yumurtamızın sarısını daha sonra kullanmak üzere ayırıyoruz.
- Karışımımız koyulaştı. İrmikli frigo karışımımıza bir paket bitter çikolata ilave ediyoruz.
- Çikolatamız eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz.
- Frigo karışımımızı yağlı kağıt serilmiş çember kalıba döküyoruz ve yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Biz bugün frigolarımızı dilimleyerek servis etmek istediğimiz için kelepçeli kalıp kullandık, siz dilerseniz tek kişilik kalıplar kullanarak frigonuzu hazırlayabilirsiniz.
- Frigolarımızı servis etmeye yakın çikolata sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
- Çikolata sosumuz için yarım su bardağı süt kremasını sos tavamıza alıyoruz ve ısıtıyoruz.
- Isınan süt kremamıza 1 paket bitter çikolata ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 1 yemek kaşığı şekerimizi karışımımıza ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Çikolata sosumuz hazır.
- Frigolarımız buzlukta yaklaşık 3-4 saat dinlendiler. Frigolarımızı kelepçeli kalıptan çıkartıyoruz ve dilimliyoruz.
- Frigomuzu çikolata sos ve taze meyveler ile servis ediyoruz.
- Biz bugün yaban mersini ve çilek kullandık. Siz dilediğiniz meyveler ile frigonuzu servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tüm tatlı tariflerimizi incelemek için tıklayın.