Malzemeler
- 300 Gr Süt
- 100 Gr Tereyağı
- 125 Gr Şeker
- 25 Gr Sıvı Yağ
- 20 Gr Dolmalık Fıstık
- Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
Hazırlanışı
- İrmik Helvası yapmak için tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alıyoruz.
- Başka bir tencerede sütü ve şekeri ısıtıyoruz. Eridikten sonra, fıstıkları yağda kavurmaya başlıyoruz. Fıstıklar pembeleşince, Nuh’un Ankara Makarnası İrmik ekliyoruz.
- İrmiğin rengi dönene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- İpucu verelim; kısık ateşte uzun süre kavurmak tatlınızın kıvamını güzelleştirecektir.
- İrmiği kavurmaya devam ederken, sıcak süt ve şekerli karışımımızı da ekliyor ve irmik suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tatlımız hazırsa, biraz dinlendirip servis ediyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Tüm tatlı tariflerimizi incelemek için tıklayın.