Malzemeler
- 60 Gram Nuh’un Ankara Makarnası İrmik
- 200 Gram Un
- 1 Yumurta
- 60 Gram Pudra Şekeri
- 110 Gram Margarin
- 12 Gram Ayçiçeği Yağı
- 6 Gram Kabartma Tozu
Şerbet İçin
- 400 Gram Şeker
- 400 Gram Su
- Çeyrek Limon
Hazırlanışı
- Tarifimize unumuzu borcamımıza alarak başlıyoruz.
- Unumuzun ortasında bir boşluk oluşturuyoruz.
- Ortasına pudra şekeri, sıvıyağ, kabartma tozu, Nuh’un Ankara Makarnası İrmik ve yumurtamızı koyuyoruz.
- Unu almadan ortadaki malzemelerimizi karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarinimizi de ortadaki malzemelerin üzerine ekleyerek karıştırıyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra borcamımızın kenarındaki unu da yavaş yavaş karışımımıza ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Elimize yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz.
- Şekerpare hamurumuzu dondurma kaşığıyla porsiyonluyoruz.
- Porsiyonladığımız hamurlarımızı elimizde yuvarlayarak pürüzsüzleştiriyoruz.
- Üzerlerine birer adet fındık yerleştiriyoruz.
- Şekerparelerimizi 180 derece ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz ve yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Hazır olmalarına 10 dakika kala şerbetimizi hazırlıyoruz.
- Şekerimizi ve suyumuzu tencereye ekliyoruz.
- Şerbetimiz kaynayınca çeyrek limonumuzu da ilave ederek altını kısıyoruz.
- 1-2 dakika daha böyle pişiriyoruz.
- Şerbetimiz pişince altını kapatıyoruz.
- Sıcak şerbeti sıcak şekerpareye ekliyoruz.
- İyice ıslanana ve şerbeti içine çekene kadar 10 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Şekerparemiz servis için hazır. Afiyet olsun!
Tüm tatlı tariflerimizi incelemek için tıklayın.